Maratonmålet: Kommentarer och recensioner

Kul att just du vill kommentera boken! Skriv något i kommentarsfältet nedan!

Annonser

2 responses to this post.

 1. Har precis läst ut boken. Betyget blir 4 av 5.

  Tyckte boken var bra och passade mig perfekt. Fick mig en del tips på hur man ska sköta träningen om man ska springa långt. Sen är det ju alltid bra med lite tips på hur man ska göra för att familjen ska godkänna att man tränar mycket. Kunde inte slita mig från boken så det tog inte lång tid att läsa ut den.

  Boken kunde dock varit längre. När kommer uppföljaren?

  Svara

 2. Efter att Maratonmålet trillat ner i brevlådan, tog det inte många timmar innan jag stängde ihop pärmarna och la in boken i bokhyllan. Det kan naturligtvis betyda två saker. Antingen att jag konstaterat att boken inte var läsvärd eller så betyder det, vilket är den absoluta sanningen, att Maratonmålet är en spännande och inspirerande bok, som inte går att lägga ifrån sig förens sista meningen är läst.

  Nåväl, det var med spänning jag såg fram emot läsningen sedan jag läst de tre kapitel som erbjuds via bloggen. Först och främst, så är boken, mig veterligen, tämligen ensam i sitt slag och jag kan bara erinra mig om Bengt-Åke Cras böcker om Pernilla, som handlar om löpning, men de är å andra sidan främst för ungdomar, även om jag har haft och fortfarande har otroligt stor behållning av att läsa dem. Tillbaks till Maratonmålet dock. Det som lockade mig att beställa boken var den spännande känslan av att känna igen sig i huvudpersonen i boken. Att ha något gemensamt med denne och verkligen kunna sätta sig själv i samma situation. För alla som har joggat aktivt någon gång, har garanterat varit i samma situation som Simon, när folk i omgivningen inte stöttar på det viset som behövs. Det är en spännande resa som Simon ger sig in på, en resa som många av oss människor gör, vissa har kommit längre än andra men det spelar ingen roll. Maratonmålet ger stor behållning oavsett hur långt i sin löpning man har kommit, tack vare känslan som författaren Johan lyckas skildra. Jag är väldigt övertygad om att Maratonmålet inte enbart ger behållning till en som i någon form joggar utan också för alla andra, då det finns en drivkraft i berättelsen om Simons maratonmål som går att känna igen i andra delar av livet.

  Förutom Simons jakt mot målet, så tycker jag personligen att Johan skildrar relationen mellan människor på ett alldeles ypperligt sätt och jag drömmer mig, gång på gång in i samma situation. Nästan som om jag själv skulle vara Simon.

  Jag instämmer med föregående recensent och tycker att boken kunde varit lite längre dock då det känns som att vissa delar av boken kunde skrivits lite längre och kanske ännu mer detaljerat i vissa fall men det är absolut inget som stör helheten på något vis.

  Maratonmålet fullkomligt andas personlighet och oavsett hur mycket av boken som kommer från författarens eget liv, så är allt som händer i boken något som vi alla kan uppleva och jag fascineras av vilka detaljer som finns i boken, vilka verkliga händelser som har bidragit till Maratonmålet.

  Avslutningsvis,En mycket läsvärd bok, för löpare eller andra, vanliga människor som inte håller på med löpning.

  Simons Maratonmål ger mersmak, fortsätter han?

  Betyg: 4/5

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: