jogg.se goes mobile

Skärmdump av min februariträning från mobilsajten

I dagens samhälle använder vi mobiltelefonen mer och mer. I samband med Apples release av iPhone och att fler och fler telefontillverkare bygger mobiltelefoner som använder Googles operativsystem Android så kan man också göra mer och mer med telefonen.

Som ett led i detta kommer träningscommunityn jogg.se att släppa en mobilsajt anpassad för just iPhone och Android under nästa vecka.

Varför vet jag detta då? Jo, av den enkla anledningen att jag varit med i arbetet att ta fram den. I samband med att jag la ner min träningsdagbok (lopardagboken.se) kom jag och Niklas (en av grundarna till jogg.se) på idén att göra en applikation till iPhone men denna idé omvandlades snabbt till att göra en sajt istället.

Till vänster kan ni se en ”sneak peek” av resultatet. Vi är riktigt nöjda med både funktion och utseende och vi hoppas att alla användare kommer bli nöjda också.

Vid lanseringen nästa vecka kommer mobilsajten endast att innehålla funktionalitet för användarens egna träningsdagbok. Man kommer alltså inte kunna se sina kamraters träning eller följa diskussionerna i forumet. Vi väljer att släppa det vi har redan nu för att också få lite feedback från alla de tusentals joggare (och cyklare, simmare och skidåkare) som använder sajten idag.

Planen för den fortsatta utvecklingen är att införliva forumet i mobilsajten som första punkt. Därefter kan saker som att administrera sin utrustning (såsom skor, cyklar m.m.),  sparade rundor, joggpost och tävlingskalender tänkas tillkomma.

"Mul- och klöv"-sjuk

Detta är alltså den allra största anledningen till att jag inte har bloggat lika frekvent som vanligt sedan nyår. Den mesta tiden jag har kunnat komma loss och sitta framför datorn på fritiden har gått åt till att göra denna sajten. Det är ett otal timmar som plöjts ner i den 🙂

En annan anledning till att jag inte bloggat så mycket är att jag haft riktig otur med sjukdomar under vintern. Snuva och halsont har mer eller mindre varit konstant närvarande men även (o)trevliga saker som mul- och klövsjuka och halsfluss har hälsat på i min kropp. Jag är bara glad att jag inte tränat under tiden så att jag fick nåt sånt otrevligt som TWAR eller så som jag fick förra året. (tack till Janne för bilden till vänster som beskriver mig som mul- och klövsjuk)

Hur kommer jag till mobilsajten, och när lanseras den då? kanske du undrar? Jo, den lanseras någon gång nästa vecka och du kommer dit via adressen http://mobil.jogg.se/. Idag finns inte mycket att se där, men vill du vara först på plats så kolla in där lite då och då.

Ett blogginlägg utlovas dock när sajten går live!

Annonser

2 responses to this post.

  1. Väntar med spänning till lanseringen 🙂

    Svara

  2. Härligt!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: